Spagetti vongole

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

hozzávalók

  • 1 zacskó mirelit kagylóhús
  • 1 zacskó mirelit tisztított garnéla rák
  • 2 csokor zöld petrezselyem
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 5 evőkanál olivaolaj
  • bazsalikom
  • oregánó

Elkészítés

A fokhagymát megtisztítjuk, majd fokhagymanyomón áttörjük, a petrezselymet apróra vágjuk, és a felforrósított olajba tesszük mindkettőt. Éppen csak egy picit pirítjuk meg, majd a hideg vízzel szűrőben leöblített kagylóhúst beletesszük és keverve pároljuk kb. 10-15 percig. Ezután tesszük az edénybe a leöblített rákot, majd az egészet tetszés szerint fűszerezzük. Tovább keverve a forró olajban levet ereszt és összeállnak az ízek további 10 perc főzést követően. Eközben feltehetjük a bő vizet a tészta kifőzéséhez. A vízbe a són kívül érdemes egy kis olajat tenni, mert jobb lesz a tészta állaga. Al dente (félig) kell főzni. A tésztát tilos leöblíteni! Rögtön rá lehet szedni a kagylós, rákos alapra. Összekeverés után lehet tálalni. Nem szabad állni hagyni, mert fölszívja a tészta a szaftot!

Megjegyzés

Aki kedveli, csinálhatja paradicsomosan is, ekkor egy konzerv húsos paradicsomot használok erre a célra, azzal összefőzöm. Vigyázat! A rák megkeményedik a hosszú főzéstől! Pikánssá tehetjük egy kis csili paprikával. Ha nem kell megtisztítani a rákot vagy a kagylót, tehát nem friss alapokkal dolgozunk, maximum fél óra alatt az asztalra varázsolhatunk egy isteni ételt! A receptet Tóth Győzőné küldte be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.